Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στην Παρέλαση,  το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια του ΣΤ1 Μ.Π. Στο video 2.45-3.56 αναφορά στο Σχολείο μας στην Παρέλαση 25 Μαρτίου 2017   (πατήστε)

Tην Τετάρτη  27 Οκτωβρίου από 08:15-09.45 πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες των τάξεων και τμημάτων, εορταστικά αφιερώματα στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στις 09:30 πραγματοποιήθηκε στο σημαιοστάσιο   η τελετή της σημαίας με συμμετέχοντες  στο προαύλιο εκπροσώπους μαθητών όλων των τάξεων και τους δασκάλους τους, με μάσκες και τήρηση αποστάσεων .

Στην τελετή  ανακοινώθηκαν οι  σημαιοφόροι και παραστάτες για τις δύο εθνικές γιορτές 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, ενώ ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κοτοπούλης απευθύνθηκε στους παρόντες μαθητές ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους, μιλώντας τους σύντομα για το νόημα της τελετής και για τη ορθή κατανόηση της πρόσληψης της έννοιας της σημαίας ως εθνικού συμβόλου που σε αυτό εμπεριέχονται η ιστορία, ο πολιτισμός, η παράδοση και η ιδιοπροσωπία κάθε έθνους κάθε λαού.

Αλλά και για  το πώς η φιλοπατρία την οποία συμβολίζει η σημαία, στέκεται στο μέσον της απόστασης που χωρίζει τον εθνικισμό από τον διεθνισμό, οδηγώντας στη εθνική αυτοσυνειδησία, την οποία έχοντας, μπορούμε να ερχόμαστε σε ισότιμη σχέση σεβασμού και τιμής  όλων των εθνών, όλων των πολιτισμών, αποφεύγοντας κάθε εθνικισμό ή εθνικό αγνωστικισμό. Στο τέλος όλοι  οι μαθητές και εκπαιδευτικοί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πάτρα ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ πατηστε ΤΟΥ 1940

 

Από 08.15-09.30 έγινε προβολή ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Η/Υ και σε αίθουσες, ακούστηκαν τραγούδια της εποχής  από τους σταθερούς ΗΥ των τάξεων έγιναν γραπτές και προφορικές αναφορές με συζήτηση σχετική με τα γεγονότα της εποχής, .

Προηγήθηκε χθες  η διαδικασία επιλογής των σημαιοφόρων και παραστατών  την οποία πραγματοποίησαν  οι εκπαιδευτικοί Ανδρουτσόπουλος Ανδρέας, Μαυρομμάτη Μαρία με την υποδιευθύντρια Eύη Μαλακάση, το διευθυντή του σχολείου και τους μαθητές του ΣΤ1 κ ΣΤ2.

Kατά την αποχώρηση (09.45-10.00)  των μαθητών ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του προαυλίου  ακούστηκαν   τραγούδια για το 1940 (Bέμπο, Στελλάκης, Γούναρης, Βαμβακάρης, Παπασιδέρης, Κηλαιδόνης).

...

.

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png5.png9.png1.png9.png
Μέσα στην ημέρα:14
Μέσα στο μήνα:59
Συνολικά:225919