Ξεκίνησε σήμερα η  νέα σχολική χρονιά στο σχολικό μας Συγκρότημα με τον καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και τωνσυλλόγων γονέων 8ου - 9ου Δημοτικών Σχολείων και 9ου - 12ου Νηπιαγωγείων ενώ οι ιερείς π. Νεκτάριος και π. Γεώργιος  πέρασαν στο τέλος από τις αίθουσες αγιάζοντας τους υπόλοιπους μαθητές με τους δασκάλους τους, με τις ευχές όλων για Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία, δύναμη, πρόοδο και ανοιχτό σχολείο για τους μαθητές μας. 

Πριν τον Αγιασμό ο Διεθυντής του σχολείου υποδέχθηκε τα πρωτάκια εξηγώντας τους τις πρώτες απορίες, και κατόπιν ενημέρωσε τους γονείς τους για τον κανονιοσμό λειτουργίας του σχολείου. Ο Σύλλογος Γονέων καλοδέχθηκε τα πρωτάκια με ένα γλύκισμα στην τάξη.

Στις τάξεις οι μαθητές μας είχαν την  πρώτη επικοινωνία -συζήτηση μετά τις διακοπές και πήραν το πρόγραμμα μαθημάτων.

Το συγκρότημα  επισκέφθηκε  και  ευχήθηκε  στους εκπαιδευτικούς και μαθητές η Πανεπιστημιακός Δρ Ιστορίας - πρώην Αν. Υπουργός Παιδείας  Σία Αναγνωστοπούλου παλιά  μαθήτρια του Συγκροτήματος,  αφού συζήτησε για λίγο με το διευθυντή Νίκο Κοτοπούλη στα παλιά ξύλινα θρανία  που εκτίθενται στην είσοδο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το Σχολείο μας συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων, με το δ/ντή του ο οποίος εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία.
----------------
"ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ *
Σεβασμιώτατε, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Υφυπουργέ Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης, Κύριε Αντιπερειφερειἀρχα, Κύριε Διευθυντά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαίας, Κύριοι Εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και Φορέων, Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες.
Γιορτάζουμε στην Πάτρα, σήμερα 25 Μαρτίου 2021, εδώ στον Αδριάντα του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που ξεκίνησε από το Μωριά: "
... ο Κολοκοτρώνης και οι περί αυτόν, οι οποίοι δεν ήλθον εις την Πελοπόννησον ειμή δια να κινήσωσι την επανάστασιν την 25 Μαρτίου, ως ημέραν προσδιωρισμένην να λάβωσι τα όπλα απανταχού οι Έλληνες,, γράφει ο Κων/νος Σπηλιάδης..

Tην Τρίτη 27 Οκτωβρίου από 08:15-09.45 πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες των τάξεων και τμημάτων, εορταστικά αφιερώματα στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ( προβολή ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Η/Υ και σε αίθουσες, γραπτές και προφορικές αναφορές, συζήτηση σχετική με τα γεγονότα της εποχής, ζωγραφική, θεατρικά δρώμενα), με παρόντεςτους εκπαιδευτικούς  και το 80% των μαθητών του σχολείου.

 Kατά την πρωινή προσέλευση (08.00-08.15) των μαθητών  στο πλαίσιο της καθημερινής υπόκρουσης από τα μεγάφωνα του προαυλίου  μουσικής  οργανικής, ελληνικής και ευρωπαΊκής , έντεχνης, συμφωνικής, παραδοσιακής και μοντέρνας,  ακούστηκαν   τραγούδια για το 1940 (Bέμπο, Στελλάκης, Γούναρης, Βαμβακάρης, Παπασιδέρης, Κηλαιδόνης).

Στις 09:00 πραγματοποιήθηκε στο σημαιοστάσιο   η τελετή της σημαίας με παρόντες τους μαθητές των 2 τμημάτων της ΣΤ και εκπαιδευτικών, με μάσκες και τήρηση αποστάσεων-ενώ οι άλλοι μαθητές έκαναν δραστηριότητες στις αίθουσες....

 Στις  20/2/2020 έγινε στο χώρο του σχολικού μας συγκροτήματος από ώρα 11.15-13.15 το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με  επίκαιρες αποκριάτικες εκδηλώσεις ( κατασκευές,  παραδοσιακά δρώμενα  μουσική  - χορό με αποκριάτικα και  παραδοσιακά τραγούδια, ενώ  ψήθηκαν  σουβλάκια με τη μέριμνα του  Συλλόγου Γονέων Γονέων ...Φωτο αρχειου

Πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, στο σχολικό Συγκρότημα  Γ. Γλαράκης  η κοπή της Βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά 2020 με  τη φροντίδα και συνεργασία των συλλόγων γονέων και των συλλόγων διδασκόντων των 8ου - 9ου Δημοτικών Σχολείων και 10ου - 12ου Νηπιαγωγείων  και την παρουσία όλων των μαθητών, εκπαιδευτικών του   σχολικού  Συγκροτήματος.

Την κοπή της Βασιλόπιτας τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος απηύθυνε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς μήνυμα παιδαγωγικό και εκκλησιαστικό  επικεντρώνοντας στην αγάπη των Τριών Ιεραρχών στον Θεό, την επιστήμη και τον άνθρωπο,συζητώντας με τους μικρούς μαθητές.Στην κοπή της Βασιλόπιτας  συμμετείχαν ...

Την Παρασκευή 25/10/2019 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η σχολική γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 την οποία ετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Ε΄ Τάξης με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών της τάξης Άννας Κόττα (Ε1) και Νίκου Παπαδόπουλου (Ε2).

Οι μαθητές παρουσίασαν το νόημα της γιορτής αποδίδοντας με θεατρικότητα τους ρόλους τους σε συνδυασμό με την προβολή επίκαιρων video...

 

Δευτέρα 10/6/2019 στις 7:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο σχολείου μας η γιορτή λήξης για το σχολικό έτος 2018-2019 με θέμα « Η θάλασσα σαν σχέση και εμπειρία - μία διαθεματική προσέγγιση»

 

Οι μαθητές όλων των τάξεων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων παρουσίασαν.....

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png5.png1.png7.png1.png1.png
Μέσα στην ημέρα:62
Μέσα στο μήνα:2737
Συνολικά:151711