Ο Oδυσσέας ακούγοντας τις σειρήνες (πίνακας Γιάννη Γαϊτη)

Στο σχολείο μας υπάρχουν αναρτημένοι πίνακες, φωτογραφίες και ζωγραφιές επώνυμων          ζωγραφων    που ομορφαίνουν το καθημερινό μας περιβάλλον δίνοντας αφορμές αισθητικής παιδείας στους μαθητές μας. Η επιλογή των θεμάτων έγινε με συνεργασία του δ/ντή του σχολείου Νίκου Κοτοπούλη με τους μαθητές,  την υποδιευθύντρια  Εύη Μαλακάση και εκπαιδευτικούς.

Τα έξοδα της εκτύπωσης των περισσοτέρων έργων ζωγραφικήςπρόσφεραν  εθελοντικά γονείς του σχολείου μας  σε συννενόηση με τον δ/ντή του σχολείου τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.Η παρακάτω φωτογραφική παρουσίαση είναι ενδεικτική. Ακουμπώντας το ποντίκι σε κάθε φωτογραφία..... 

 

Tην Παρασκευή 7/6/2019 ώρα 7.00 μ.μ  στη  Αγορά Αργύρη, έγινε παρουσίαση εκπ/κών προγραμμάτων  Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με την υπεύθυνη του  Τμήματος Αγωγής Υγείας  Δ/νσης Π.Ε.  Αχαΐας  Άρτεμι Παπακωνσταντινοπούλου. και προσκεκλημένο ομιλητή τον παλιό μαθητή του σχολείου Φιλόλογο-Ποιητή Διονύση Καρατζά , ως εξής:
α.Παρουσίαση  από μαθητές ΣΤ΄1 τάξης«Στιγμές από την ιστορία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, «Γεώργιος Γλαράκης»– ένα ταξίδι στο χρόνο/1933-2019»με συνεντεύξεις παλιών μαθητών. 

 
Οι μαθητές των Δ1 και ΣΤ2 τάξεων του σχολείου μας συμμετέχουν στον 9ο Διεθνή  Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με τη δημιουργία 2 ταινιών μικρού μήκους με θέμα την αποδοχή, φιλία και συνεργασία χωρίς διακρίσεις ( ταινία Δ1 πατήστε εδώ  - ταινία ΣΤ2 πατήστε εδώ )....

Την Παρασκευή 18/5/2018 η Ε΄2 τάξη του σχολείου μας συμμετείχε με επιτυχία στην εκδήλωση δικτύου σχολείων σχολείων (8ο,9ο,26ο,32ο,35ο,47ο,49ο,52ο) στο Συνεδριακό Κέντρο του Παν/μίου Πατρών «349’…ακόμα» - στο πλαίσιο Προγράμματος Αγωγής Υγείας, με 10/λεπτη παρουσίαση (ταινία μαθητών με σκηνές ενδοσχολικής βίας – προτροπές για αποφυγή «Όσο το μοιράζεσαι τόσο μικραίνει».

Την Tετάρτη 9/5/2018  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β΄ Τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών  όπου οι μαθητές ήρθαν σε βιωματική επαφή με τα εκθέματα του μουσείου με την καθοδήγηση αρχαιολόγων στο πλαίσιο εκπ/κού προγράμματος με θέμα «Περπατώ-περπατώ στο Μουσείο…» μέσα από ομαδοσυνεργατικό -ανακαλυπτικό παιχνίδι.

Την Tετάρτη 2/5/2018  πραγματοποήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ Τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών  όπου οι μαθητές ήρθαν σε βιωματική επαφή με τα εκθέματα του μουσείου με την καθοδήγηση αρχαιολόγων στο πλαίσιο εκπ/κού προγράμματος με θέμα «Περπατώ-περπατώ στο Μουσείο…».

Tην Τρίτη 27/3/2018  έγινε ενημέρωση των μαθητών των  Δ,Ε  και ΣΤ τάξεων  του σχολείου μας από κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Άνω πόλεως για  την ατομική υγιεινή και την προστασία από μικροβιακούς οργανισμούς,

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png1.png7.png2.png3.png5.png
Μέσα στην ημέρα:25
Μέσα στο μήνα:1784
Συνολικά:117235