7ος Μαθητικός Διεθνής Διαγωνισμός Αναζητώντας την ιστορία του Σχολείου μας

H Τελετή απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά  το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ. Εκεί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικτυακή τελετή βράβευσης, κάνει κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και θα μεταβεί αυτόματα στην πλατφόρμα Zoom

https://us02web.zoom.us/j/87406501319?pwd=bWJSZjRLRDYvUjJsQkd3TDRrNFhodz09

Αν παρόλα αυτά  ζητηθεί το Meeting ID μπορεί να πληκτρολογήσει: 874 0650 1319. Αν  ζητηθεί passcode  θα πληκτρολογήσει: 694927

__________________________________________________

Το σχολείο μας συμμετέχει με  παρουσίαση video 10΄ με θέμα Η ιστορία του 9ου δημοτικού σχολείου Πατρών Σ.Σ. "Γεώργιος Γλαράκης" μέσα από συνεντεύξεις και φωτογραφίες"  στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους». Tο video ( εκδότης: Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση  - μέγεθος 347 Μb)  έχει αναρτηθεί  στον Ιστοχώρο "ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ- Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου"

   http://photodentro.edu.gr/i-create/retrieve/1888/History9thPrimarySchoolPatrasGeorgiosGlarakis.wmv

Το διαγωνισμό συνδιοργανώνουν  το Μουσείο Σχολικής Ζωής...

Αγαπητοί Γονείς και μαθητές-μαθήτριες

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

Τη Δευτέρα 11/1/2021 ξεκινούν επιτέλους τα μαθήματα από κοντά, στο φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, στις οποίες όλα γίνονται πιο πραγματικά, προσωποκεντρικά, σχεσιοδυναμικά και γι΄αυτό πιο ενδιαφέροντα, απ΄ ό, τι στις ψηφιακές αίθουσες από μακριά.

Συνεκτιμώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες και συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, την προσβασιμότητα στους σχολικούς χώρους υπό τις παρούσες συνθήκες συστέγασης με το 8ο Δημοτικό και τα 2 Νηπιαγωγεία 10ο και 12ο και των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των συναυλιζόμενων 8ου Δημοτικού -10ου Νηπιαγωγείου, καθώς και την ανάγκη να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και η κατά το δυνατόν αποφυγή συνωστισμού μαθητών και γονέων, σας ενημερώνουμε και παρακαλούμε για την τήρηση από όλους των παρακάτω μέτρων:

1. Θα ισχύσει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που είχαμε πριν το κλείσιμο των σχολείων (Πρόωρη Υποδοχή 07.00-08.00-Υποχρεωτική Ζώνη 08.00 -13.15-Ολοήμερο 13.15-16.00).

2. Η είσοδος-έξοδος-παραλαβή των μαθητών όλων των τάξεων του 9ου Δημοτικού θα γίνεται στην είσοδο της οδού Π.Π. Γερμανού (Είναι σημαντική η προσέλευση μέχρι 8.15 ).

3. Η είσοδος-έξοδος-παραλαβή των μαθητών όλων των τμημάτων του 12ου Νηπιαγωγείου με κοινή συμφωνία Δημοτικού-Νηπιαγωγείου  θα γίνεται στην είσοδο της οδού Γ. Ρούφου. Οι γονείς που έχουν παιδιά και στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό, αφού παραλάβουν το παιδί τους από το Νηπιαγωγείο στην πόρτα της Γ. Ρούφου, θα μεταβαίνουν εξωτερικά από το πεζοδρόμιο στην πόρτα της οδού Π.Π.Γερμανού όπου θα παραλαμβάνουν το παιδί τους που φοιτά στο δημοτικό.

4. Η αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού θα γίνεται σταδιακά ως εξής:

13.05 : A-Β TAΞΗ ----------13.10 : Γ-Δ TAΞΗ ----------13.15 : Ε-ΣΤ TAΞΗ

Παρακαλούνται οι γονείς κατά την αποχώρηση να προσεγγίζουν στην εξωτερική πόρτα της Π.Π.Γερμανού    με τη σειρά 13.05 : A-Β TAΞΗ ---13.10 : Γ-Δ TAΞΗ ---13.15 : Ε-ΣΤ TAΞΗ, και να αποχωρούν άμεσα, όπως και κατά την πρωινή προσέλευση (Eάν παρατηρηθεί συνωστισμός γονέων η διαδικασία αποχώρησης θα  τροποποιηθεί κατάλληλα)

5. Στα διαλείμματα οι μαθητές θα ευρίσκονται σε ορισμένο χώρο του προαυλίου ανά τάξη επιτηρούμενοι από εκπαιδευτικούς.

6. Η είσοδος γονέων στο χώρο του άνω προαυλίου για συνεννόηση με το Κυλικείο επιτρέπεται από 07.15-08.30 και από 13.00-13.30.

7. Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται με τρόπο που θα ανακοινωθεί (και όχι κατά την προσέλευση-αποχώρηση μαθητών).

8. Η επικοινωνία με το Δντή του σχολείου θα γίνεται με ραντεβού αφού προηγηθεί συνεννόηση στο 6974711364, 2610276222 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

9. Oι μαθητές θα έχουν καθημερινά μαζί τους 2 μάσκες, και μικρό προσωπικό αντισηπτικό για το διάλειμμα. Σε κάθε αίθουσα υπάρχει συσκευή αντισηπτικού 500mlκαι πλαστική με σχισμή συσκευασία χειροπετσετών zik-zak.

10. Άπαντες οι ευρισκόμενοι ή εισερχόμενοι στο χώρο του σχολείου, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί θα φορούν μάσκα.

11. Όταν υπάρχει αδιαθεσία μαθητή, θα παραμένει στο σπίτι τουλάχιστον 2 ημέρες και θα ενημερώνεται άμεσα ο δ/ντής και ο/η   δάσκαλος-α της τάξης.

12. Αλλαγές-τροποποιήσεις των παραπάνω θα γνωστοποιούνται:

με γραπτή ανακοίνωση

ή

με e-mail.

ή

στην ιστοσελίδα του σχολείου  
9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας - Αρχική

9dim-patras.ach.sch.gr

O διευθυντής

Νίκος Κοτοπούλης

 

 

 

Για το Νέο Έτος 

2021

σας εuχόμαστε

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

με Αγάπη,Υγεία,

Ελπίδα, Υπομονή,

προσωπικές δημιουργικές στιγμές

και σύντομη επάνοδο στο σχολείο!

Ξεκίνησαν  οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης  του  σχολείου μας από τη Νότια πλευρά  που πρόσκειται στο προαύλιο

Στάδια εργασιών:

1. Μόνωση επιφανειών (τοίχων -οροφής) κελύφους σχολικού κτιρίου (πάχος μονωτικού υλικού 8 εκ)

2. Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών πορτών και παραθύρων του κτιρίου.

3. Τοποθέτηση νέων στοιχείων  εσωτερικού ηλεκτρικού φωτισμού που αληλεπιδρούν αυτόματα με τον εξωτερικό διάχυτο ηλιακό φωτισμό.

4. Αντικατάσταση καυστήρα πετελαίου θέρμανσης.

5.Τοποθέτηση  περσίδων  προστασίας από  το ηλιακό φώς στα  παράθυρα αιθουσών διδασκαλίας.

 .....

Πραγματοποιήθηκε στις  14 Σεπτεμβρίου στο σχολικό συγκρότημα «Γεώργιος Γλαράκης» ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021 από τους εφημέριους ιερείς   Αγίας Παρασκευής και Αγίου Δημητρίου που μετέφεραν τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, και μετά τον αγιασμό πέρασαν  από όλες τις αίθουσες.

Παρόντες ήταν μαθητές της έκτης τάξης και εκπαιδευτικοί από τα δημοτικά 8ο και 9ο και τα νηπιαγωγεία 10ο   και 12ο ως εκπρόσωποι των υπολοίπων μαθητών και εκπαιδευτικών του Συγκροτήματος που την ίδια στιγμή ευρίσκονταν στις σχολικές αίθουσες, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις λόγω κορονοιού,   1 εκπρόσωπος από κάθε Σύλλογο Γονέων και οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολείων  Γιώργος Τσαγγάρης, Κατερίνα Καραφύλλη, Χριστίνα Πασβάνογλου και Νίκος Κοτοπούλης.

Παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος ο οποίος ευχήθηκε (και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και παλαιού αθλητή) στους μαθητές, καλή και παραγωγική σχολική χρονιά , με τήρηση των μέτρων προστασίας - υγιεινής, θάρρος, μελέτη, επιμονή, και αγάπη στους δασκάλους τους, ενώ μίλησε για λίγο με τα πρωτάκια του 9ου Δημοτικού στην αίθουσα της τάξης.

9o Δημοτικό Σχολείο  Πατρών  /  Επικοινωνία  Δ/ντή Σχολείου

  Aγαπητοί  Γονείς  των  Μαθητών   του Σχολείου μας

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021, έχοντας την ανατροφοδότηση από τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική  επικοινωνία και συνεργασία μας,   θα ήθελα   να αναφερθώ επιγραμματικά  για μια ακόμα φορά  στο  ισχύον  γενικό πλαίσιο αρχών - κανονισμό λειτουργίας του 9ου   Δημοτικού Σχολείου  Πατρών "Γεώργιος Γλαράκης" στο οποίο φοιτούν τα παιδιά σας, οι μαθητές μας,

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png1.png7.png2.png4.png1.png
Μέσα στην ημέρα:31
Μέσα στο μήνα:1790
Συνολικά:117241