Πρώτη εκδήλωση μετά τη συγχώνευση των Δημοτικών 8ου και 9ου Πατρών
 
 
Παρεβρέθηκαν και απηύθυναν ευχές προς τους  Μαθητές, Εκπαιδευτικούς και Γονείς  ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Συγκροτήματος στο οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πατρέων Σοφία Ασπρούλια και ο Κώστας Μάρκου Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
 
Αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου  και της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως ενώ διαβιβάστηκαν οι ευχές του Δ/ντή Εκπ/σης Αχαίας Νίκου  Κλάδη και της Σχολικής Συντονίστριας 6ης Π.Ε. Αχαίας Βασιλικής Φελούκα.  
 
Ευχές και οδηγίες προς τους γονείς και μαθητές για οργανωτικά θέματα απηύθυνε ο Γιώργος Τσαγγάρης Διευθυντής του νέου 14/θ Δημοτικού Σχολείου Πατρών Γεώργιος Γλαράκης ο οποίος αναφέρθηκε στην 92/χρονη κοινή ιστορία των 2 σχολείων, ενώ τους μαθητές της πρώτης Τάξης υποδέχτηκε η Υποδιευθύντρια του σχολείου Νεκταρία Υφαντίδη.
 
Η μετάβαση επισφραγίστηκε με αισιοδοξία, χαμόγελα, και μια δυνατή ζεστή "καλημέρα" από τους

*Με τις νέες κρίσεις , από 21/6/2023 Διευθύντρια στο 8ου Δημοτικό Σχολείο Πατρών ανέλαβε η κα Αικατερίνη Μιχαλάκου.Της ευχόμαστε Δύναμη και Επιτυχία στο Έργο που αναλαμβάνει.

Oι Γονείς του Σχολείου θα ενημερώνονται στην ιστοσελίδα του 14/θ 8ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών Γεώργιος Γλαράκης Πατήστε εδώ. 

------------------------

Με απόφαση του ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ 4582/30-8-2022), τα λειτουργικά 7/θέσια, 8ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Πατρών (Συγκρότημα Γλαράκη) μετά από 92 χρόνια κοινής πορείας και ιστορίας (1930-2022) συγχωνεύτηκαν στο  14/θ 8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Γεώργιος Γλαράκης με 270 μαθητές.

Η ονομασία του νέου 14/θ Σχολείου σχηματίστηκε παίρνοντας (ως είθισται τον μικρότερο) αριθμό "8ο" από το 8ο Δημοτικό και το προσωνύμιο ''Γεώργιος Γλαράκης" από το 9ο Δημοτικό.

Oι Γονείς των 2 Σχολείων πρώην 8ου Δημοτικου Σχολείου Πάτρας και πρώην 9ου Δημοτικου Σχολείου "Γεώργιος Γλαράκης" θα ενημερώνονται

από τον Διευθυντή κ.Γιώργο Τσαγγάρη που ανέλαβε στις 1/9/2022* (με υποδιευθύντρια τη Νεκταρία Υφαντίδη)   για όλα τα θέματα με e - mail η με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του 14/θ 8ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών Γεώργιος Γλαράκης. (η ενημέρωση της παρούσας ιστοσελίδας σταματά)

Του ευχόμαστε Δύναμη και Επιτυχία στο Έργο που αναλαμβάνει.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Νίκος Κοτοπούλης

απερχόμενος διευθυντής του σχολείου (2011-2022)

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΛΑΡΑΚΗ

1930-2022

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 1 ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 2
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 3 
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 4
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 6
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 8
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 10

 

 

Σημαντική η σημερινή ημέρα (7/6/2022 )για το ανακαινισμένο ενεργειακά 9ο Δημοτικό Πατρών PELOP.GR

Ξεκίνησε στις 12.00  η μετατροπή ηλιακής ενέργειας από τα πάνελ της ταράτσας σε ηλεκτρική και η είσοδός της στο ηλεκτρικό σύστημα του σχολείου. TEMPO24

Σε 3 ώρες και 40 λεπτά  παρήχθησαν 9,60 Κwh  αξίας 2,40 ΕUR.

Η περισσεύουσα από τις ανάγκες ενέργεια καταγράφεται, μπαίνει στο κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης της Πόλης, και αν υπάρξει ανάγκη αντλείται από αυτό δωρεάν.

Η δυνατότητα ηλεκτρικής παραγωγής του σχολείου ανέρχεται σε 7.500  Κwh ετησίως

 

Αίτηση 2016 για ενεργειακό σχολείο 9ο Πατρών

 

....στὸ χῶμα τὸ στρωμένο μὲ τ' ἀμπελομάντιλα,
κνῖσες, τσουγκρίσματα
καὶ Χριστὸς Ἀνέστη ...

Οδυσσέας Ελύτης

Ἀπὸ τὸἌξιόν Ἐστι:
Τὴ γλῶσσα μου ἔδωσαν ἑλληνικὴ

Τὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική.
τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου...
Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου...
Ἐκεῖ σπάροι καὶ πέρκες
ἀνεμόδαρτα ρήματα
ρεύματα πράσινα μὲς στὰ γαλάζια

Μέσα στον παγκόσμιο πυρετό που ίσως μας οδηγεί στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο αξίζει να ακούσουμε την λογική -ώριμη φωνή των παιδιών.

H αποστολή του παρακάτω κειμένου, που αυτά έγραψαν, στις 28/2/2022 , στάλθηκε στις Πρεσβείες Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών (όχι απαραίτητα στην Αθήνα) στις 4 Μαρ 2022, 5:30 μ.μ.

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png3.png6.png4.png2.png
Μέσα στην ημέρα:22
Μέσα στο μήνα:62
Συνολικά:223642