1. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΠΕ 70 Διευθυντής
2. ΜΑΛΑΚΑΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΠΕ 06 Υποδ / ντρια ΑΓΓΛ. ΓΛ. 1- 
3. ΡΙΣΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕ 70 Α
4. ΠΟΥΡΝΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ    ΠΕ 70 Β
5. ΚΟΤΤΑ ΑΝΝΑ  ΠΕ 70 Γ
6. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ ΠΕ 70 Δ1
7. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕ 70 Δ2
8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ 70 Ε
9.  ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                   ΠΕ 70 ΣΤ1
10. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ            ΠΕ 70 ΣΤ2
11. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΠΕ 70 ΟΛΟΗΜΕΡΟ  
12. ΣΕΡΕΤΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΠΕ 11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 
13. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ 16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 
14. ΚΟΡΔΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ 86  Η / Υ
15.  ΤΖΙΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕ 08 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
16.  ΝΙΦΟΡΑ ΕΛΕΝΗ  ΠΕ 32 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
17. ΦΑΣΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΠΕ 05  ΓΑΛΛ. ΓΛΩΣΣΑΣ
18.  ΚΑΠΕΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ  ΠΕ 07  ΓΕΡΜΑΝ. ΓΛΩΣΣΑΣ
19.  ΚΟΥΚΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ  ΠΕ 70.50  ΠΑΡ.ΣΤΗΡ.
20. ΣΩ ΓΟΥΕΝΤΙ ΕΛΛΙΣ   ΠΕ 06 ΑΓΓΛ.ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΕΥΤΕΡΑΣ  13/9/2021 

09.15 ακριβώς: Προσέλευση  των μαθητών Α΄τάξης. Υποδοχή στο προαύλιο  με παρόντα 1 γονέα για κάθε μαθητή. 09.30: αποχώρηση γονέων Α τάξης.

09.15-09.30: Προσέλευση μαθητών στις τάξεις ( χωρίς τσάντες, με μάσκα, τσαντάκι με απολυμαντικό τσέπης, μπουκάλι νερό και 2η μάσκα-  οι γονείς δεν εισέρχονται στο χώρο του σχολείου)

10.00-10.20: Tελετή Αγιασμού στο πάνω προαύλιο με παρόντες εκπροσώπους μαθητών εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων των  σχολείων  του συγκροτήματος (κατά τη διάρκεια του αγιασμού οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί παραμένουν στις αίθουσες, συζητούν με τους εκπαιδευτικούς και μεταξύ τους και παραλαμβάνουν το πρόγραμμα της 1ης εβδομάδας 14/9-17/9 το οποίο θα εκτείνεται από 07.00-16.00)

10.20: Ο ιερέας αγιάζει τους εσωτερικούς χώρους του σχολικού κτιρίου.

10.30: Aποχώρηση μαθητών Α-Β τάξεων

10.35: Aποχώρηση μαθητών Γ-Δ τάξεων

10.40: Aποχώρηση μαθητών Ε-ΣΤ τάξεων

-----------------------------------------------------------

Tη Δευτέρα 13/9/2021 οι μαθητές θα παραλάβουν από τους δασκάλους τους το πρόγραμμα και τη λίστα απαραίτητων που θα προμηθευθούν.
 
 -----------------------------------------------------------
 
Από την Τρίτη  14/9/2021  θα λειτουργήσουν κανονικά το Κυλικείο,  η Πρόωρη Υποδοχή 07.00-08.00 η Υποχρεωτική Ζώνη 08.00-13.15 και το Ολοήμερο 13.15-16.00.( Το φαγητό για το ολοήμερο θα μπαίνει μόνο σε μπολάκια μεταλλικά inox  διαμέτρου  περίπου 15 εκ)
Την Τρίτη οι μαθητές θα έχουν μαζί τους την τσάντα τους  και  την κασετίνα τους  και θα παραλάβουν τα βιβλία τους. 
 ---------------------
 

Για να είμαστε ασφαλείς

τηρούμε  10 κανόνες:

1.     Φοράμε παντού τη μάσκα μας (όχι στη γυμναστική και στο φαγητό). Πριν τη φορέσουμε πλένουμε τα χέρια μας. Δεν αγγίζουμε το μέρος της μάσκας που ακουμπά στη μύτη και το στόμα μας αλλά την πιάνουμε από τα λαστιχάκια)

2.     Στην είσοδο του σχολείου κρατάμε αποστάσεις στα σημάδια που υπάρχουν στο δάπεδο. Έχουμε στην τσάντα μας καθημερινά τη βεβαίωση του selftest.

3.     Στο διάλειμμα πάμε στο χώρο που  έχει γραμμένο κάτω το όνομα της τάξης μας έχοντας  μπανάνα δεμένη στη μέση μας (μέσα έχουμε:  2η μάσκα σε πλαστικό σακουλάκι ,ατομικό αντισηπτικό ή μαντηλάκια, το φαγητό μας, μπουκάλι νερό με το όνομά μας γραμμένο)

4.     Στο κυλικείο περιμένουμε τη σειρά μας πατώντας στις  ζωγραφισμένες στο δάπεδο θέσεις.

5.     Πριν φάμε ή πιούμε καθαρίζουμε τα χέρια μας. Ρίχνουμε τις συσκευασίες φαγητού στα καλαθάκια.

6.     Δεν μοιραζόμαστε με τους συμμαθητές μας νερό, αναψυκτικά, φαγητό, γλυκά , παιχνίδια τσέπης

7.     Όσοι είμαστε στο  ολοήμερο, μόλις μπούμε στο σχολείο, πηγαίνουμε στην πρώτη αίθουσα ολοημέρου,  αφήνουμε το μπολάκι μας στο τραπέζι που αναγράφει την τάξη μας και στη συνέχεια ανεβαίνουμε στην αίθουσα μας

8.     Στα wc, πριν και μετά τη χρήση, πλένουμε καλά τα χέρια μας. Ρίχνουμε το χαρτί στο καλάθι.

9.     Παίζουμε παιχνίδια  χωρίς να ακουμπάμε τους άλλους ή να μας ακουμπούν.

10.  Τα υπόλοιπα θα μας τα πουν οι δάσκαλοί μας  η υποδιευθύντρια και ο διευθυντής στην τάξη. Τους ζητούμε ευγενικά να μας εξηγήσουν αυτά που δεν καταλαβαίνουμε και τηρούμε τις οδηγίες τους.

Τηρώντας τους 10 κανόνες  φανερώνουμε την αγάπη μας προς τους συμμαθητές μας, προστατεύουμε  την υγεία μας  και διατηρούμε το σχολείο μας ανοιχτό.

Χρειαζόμαστε υπομονή και θάρρος.

Είναι μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Mε τη δική μας προσπάθει και τη βοήθεια του Θεού θα την ξεπεράσουμε!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ο διευθυντής του Σχολείου

Νίκος Κοτοπούλης

 

Τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας (και σε άλλα σχολεία της περιοχής) και λειτουργούν, όργανα δορυφορικής 24/ωρης online ψηφιακής καταγραφής της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής και της αντισεισμικής συμπεριφοράς του σχολικού μας κτιρίου.
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος TURNkey (EU-Horizon2020) το σχολείο μας απέκτησε την δυνατότητα ψηφιακής καταγραφής των σεισμών. Συγκεκριμένα μια δορυφορική κεραία τύπου GNSS-GPS μετρά τις μετατοπίσεις και ένας σεισμογράφος/επιταχυνσιογράφος καταγράφει τους σεισμούς.
Η εγκατάσταση έγινε από τον Επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος Νικόλαο Μελή, Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (το οποίο διευθύνει ο Καθηγητής Άκης Τσελέντης), με στόχο την πιλοτική εφαρμογή αλγορίθμων ανίχνευσης

"Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Ανιχνεύοντας την εθνική μας ταυτότητα Έρευνα-πορίσματα-διδάγματα".
Ένα ξεχωριστό ερευνητικό βιβλίο του ιστορικού Αποστόλου Βακαλόπουλου από τις εκδόσεις "Ηρόδοτος" (Σειρά Ιδέες και Έρευνα). Το βιβλίο (406 σελ) αφιερώνει ο συγγραφέας "Στους πολιτικούς και Στους εκπαιδευτικούς μας"
Aνδρεία, αγχίνοια,, φαντασία, εφευρετικότητα, φιλοπονία, ετοιμότητα πνεύματος, ενεργητικότητα, περιέργεια, φιλομάθεια ,ευγλωττία , είναι τα προτερήματα του χαρακτήρα μας.
Μπορεί να μη συμφωνείς σε όλα, σίγουρα όμως σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Παραμένει επίκαιρο.

Oι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού μας κτιρἰου συνεχίζονται με μόνωση της ταράτσας, τοποθέτηση σε αυτήν panel μετατροπής ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική, τοποθετηση νέου ενεργειακού καυστήρα, τοποθέτηση περσίδων στα παράθυρα, και άλλες παρεμβάσεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι από όλες τις ομάδες εργασίας γινεται υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά με ποιοτητα και αισθητική που λαμβάνει υπόψη τις ειδικές απαιτησεις του σχολείου που απτονται της υγείας και καλής ψυχολογίας των μαθητών, με την γενική εποπτεία του Μηχανικου του Δήμου Πατρέων Δημήτρη Οικονόμου, σε συνεργασία με την επιβλέπουσα μηχανικο του Δήμου Πατρέων Μαίρη Αθανασοπούλου και τους εργοληπτες Βαγγέλη Γαλάνη και Φωτεινή Μπουσίου οι οποίοι λαμβάνουν υπ όψη τους πραγματικά τις απόψεις του σχολείου για το εκτελουμενο εργο

Μετά το Σταυρό
και του τάφου τη σιωπή…
η του Χριστού Ανάσταση.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

(Εικόνες Θεοφάνους Κρητικού, 16ος αι. , Μονή Σταυρονικήτα , Άγιο Όρος) 

 

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png4.png6.png9.png1.png6.png
Μέσα στην ημέρα:51
Μέσα στο μήνα:2969
Συνολικά:146916