Ξεκίνησαν  οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης  του  σχολείου μας από τη Νότια πλευρά  που πρόσκειται στο προαύλιο

Στάδια εργασιών:

1. Μόνωση επιφανειών (τοίχων -οροφής) κελύφους σχολικού κτιρίου (πάχος μονωτικού υλικού 8 εκ)

2. Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών πορτών και παραθύρων του κτιρίου.

3. Τοποθέτηση νέων στοιχείων  εσωτερικού ηλεκτρικού φωτισμού που αληλεπιδρούν αυτόματα με τον εξωτερικό διάχυτο ηλιακό φωτισμό.

4. Αντικατάσταση καυστήρα πετελαίου θέρμανσης.

5.Τοποθέτηση  περσίδων  προστασίας από  το ηλιακό φώς στα  παράθυρα αιθουσών διδασκαλίας.

 .....

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

Μετά από την ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας  ότι μεταξύ άλλων μέτρων απαγορεύεται  κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, ο τρόπος της πρώτης εισαγωγικής ενημέρωσης των γονέων θα γνωστοποιηθεί στους γονείς κάθε τμήματος από το/τη δάσκαλο/δασκάλα  του τμήματος.

Για τον τρόπο της μηνιαίας ενημέρωσης για κάθε τάξη θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

 

Πραγματοποιήθηκε στις  14 Σεπτεμβρίου στο σχολικό συγκρότημα «Γεώργιος Γλαράκης» ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021 από τους εφημέριους ιερείς   Αγίας Παρασκευής και Αγίου Δημητρίου που μετέφεραν τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, και μετά τον αγιασμό πέρασαν  από όλες τις αίθουσες.

Παρόντες ήταν μαθητές της έκτης τάξης και εκπαιδευτικοί από τα δημοτικά 8ο και 9ο και τα νηπιαγωγεία 10ο   και 12ο ως εκπρόσωποι των υπολοίπων μαθητών και εκπαιδευτικών του Συγκροτήματος που την ίδια στιγμή ευρίσκονταν στις σχολικές αίθουσες, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις λόγω κορονοιού,   1 εκπρόσωπος από κάθε Σύλλογο Γονέων και οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολείων  Γιώργος Τσαγγάρης, Κατερίνα Καραφύλλη, Χριστίνα Πασβάνογλου και Νίκος Κοτοπούλης.

Παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος ο οποίος ευχήθηκε (και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και παλαιού αθλητή) στους μαθητές, καλή και παραγωγική σχολική χρονιά , με τήρηση των μέτρων προστασίας - υγιεινής, θάρρος, μελέτη, επιμονή, και αγάπη στους δασκάλους τους, ενώ μίλησε για λίγο με τα πρωτάκια του 9ου Δημοτικού στην αίθουσα της τάξης.

9o Δημοτικό Σχολείο  Πατρών  /  Επικοινωνία  Δ/ντή Σχολείου

  Aγαπητοί  Γονείς  των  Μαθητών   του Σχολείου μας

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021, έχοντας την ανατροφοδότηση από τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική  επικοινωνία και συνεργασία μας,   θα ήθελα   να αναφερθώ επιγραμματικά  για μια ακόμα φορά  στο  ισχύον  γενικό πλαίσιο αρχών - κανονισμό λειτουργίας του 9ου   Δημοτικού Σχολείου  Πατρών "Γεώργιος Γλαράκης" στο οποίο φοιτούν τα παιδιά σας, οι μαθητές μας,

7ος Μαθητικός Διεθνής Διαγωνισμός Αναζητώντας την ιστορία του Σχολείου μας

Το σχολείο μας συμμετέχει με  παρουσίαση video 10΄ με θέμα Η ιστορία του 9ου δημοτικού σχολείου Πατρών Σ.Σ. "Γεώργιος Γλαράκης" μέσα από συνεντεύξεις και φωτογραφίες"  στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Αναζητώντας την ιστορία του σχολείου μας».  Το διαγωνισμό  συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το video ( εκδότης: Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση  - μέγεθος 347 Μb)  έχει αναρτηθεί  στον Ιστοχώρο "ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ- Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου"

   http://photodentro.edu.gr/i-create/retrieve/1888/History9thPrimarySchoolPatrasGeorgiosGlarakis.wmv

Σας  ευχόμαστε  

 

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ

Α Ν Ε Σ Τ Η !

 

Χρόνια  Πολλά

με  Υγεία,  Δύναμη,  Ειρήνη

Ελπίδα  και   Αγάπη!

 

Aυτή η δοκιμασία  που περνάμε όλοι, μικροί και μεγάλοι,

ας είναι  αφορμή  ελπίδας, και πίστης, ότι...

ΟΛΟΙ  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ

Αγαπητοί Γονείς καλημέρα.Σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Ολοκληρώθηκε στις 6/4/2020 η εγγραφή όλων των μαθητών / τριών του σχολείου  στο Π.Σ.Δ. για την υλοποίηση της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. 
  • H είσοδος στις πλατφόρμες  / e-me   γίνεται με τον  κωδικό που πήραν από τον ΠΣΔ    ΠΑΤΩΝΤΑΣ
  • για τις τάξεις   Α1, Β1, Β2, Γ1, Δ1 , Δ2, ΣΤ1  ΕΔΩ   (e-class ) 
  • για τις τάξεις    Ε1, Ε2  ΕΔΩ  ( e-me ).
  • μάθημα  θρησκευτικά Ε1,Ε2,ΣΤ1,     ΕΔΩ   (e-class),    ΕΔΩ ( Webex)    και    ΕΔΩ  (Googleclassroom, ΣΤ1) ].
  • Τα εξ αποστάσεως μαθήματα γίνονται  σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει κοινοποιήσει στους γονείς κάθε εκπαιδευτικός. 
  • Για περισσότερες πληροφορίες...,

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png0.png8.png7.png3.png6.png
Μέσα στην ημέρα:88
Μέσα στο μήνα:2410
Συνολικά:108736