Ο σημερινός 2/ωρος περίπατος της ΣΤ τάξης (11.00-13.00)

Χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή πλοήγηση

 http://9dim-patras.ach.sch.gr/links

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 

 Την Τετάρτη 12/6/2019  οι μαθητές των τμημάτων Δ1, ΣΤ2 του σχολείου μας και  ΣΤ1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν στην αίθουσα προβολών ενημερωτικό βίντεο για τις περιπέτειες των προσφύγων κατά την προσπάθειά τους να έρθουν δια θαλάσσης  στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το γιατρό εθελοντή στη βοήθεια των προσφύγων  Τάσο Γιακουμή.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται από μέρη μακρινά καταδιωκόμενοι από την ανάγκη και τη βία...  

To Σάββατο  25/5/2019 από ώρα 10:00-13.00, οι μαθητές του ΣΤ1 συνοδευόμενοι το δάσκαλο του τμήματος Ανδρέα Ανδρουτσόπουλο, μέλος του ΙΟΠ, το δ/ντή του σχολείου και τους γονείς τους ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Iστιοπλοϊκού Oμίλου Πατρών όπου  ενημερώθηκαν για την ασφαλή  χρήση των μικρών ιστιοφόρων σκαφών για παιδιά όπτιμιστ.

Κατόπιν  με σύμφωνη έγγραφη γνώμη των γονέων τους που ήταν παρόντες, επιβιβάστηκαν μαζί με το δ/ντή του σχολείου σε μεγάλο φουσκωτό  με τη συνοδεία ναυαγοσωστών σε περιπλέοντα μικρά φουσκωτά και έκαναν σε 3 ομάδες δεκάπεντάλεπτη  παράκτια πλεύση, παρακολουθώντας  εν κινήσει μάθημα ιστιοπλοίας.

Κατά τη διάρκεια της πλεύσης...

Μαθητές της Β τάξης και άλλων τάξεων  στην  ώρα των εικαστικών ζωγραφίζουν και  μεταμορφώνουν άδεια χάρτινα κουτιά   σε πολύχρωμα  παιχνίδια που ομορφαίνουν το χώρο  του σχολείου μας. Ετσι, αντικείμενα που θα κατέληγαν στην ανακύκλωση ή στα σκουπίδια γίνονται χρήσιμα εργαλεία ... 

Tην  Πέμπτη  18/10/2018  οι μαθητές  όλων των Τάξεων με τη συνοδεία των  δασκάλων των Τάξεων, των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων της Υποδ/ντριας και του Δ/ντή του Σχολείου πήγαν  στο Δημοτικό Θέατρο  όπου παρακολούθησαν  την  όμορφη θεατρική παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας  «Το φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παιδιών.

  Ο Όσκαρ Ουάιλντ με τη γνωστή δεξιοτεχνία του προσφεύγει στη φιλοσοφική αναζήτηση της ουσίας της ζωής, αναδεικνύοντας τελικά την υπέρτατη δύναμη της αγάπης.

Την Παρασκευή  1/6/2018  το σχολείο μας συμμετείχε στους σχολικούς αγώνες  ποδοσφαίρου  με τρεις ομάδες, αγοριών, κοριτσιών, μεικτή (Δ΄, Ε΄,ΣΤ΄ τάξεις) που έγιναν στο  γήπεδο  ποδοσφαίρου  του Παν/μίου Πατρών. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των γυμναστών μας έπαιξαν με ομαδικότητα και βοήθειες,  χάρηκαν το συναγωνισμό και το παιχνίδι φέρνοντας πολύ καλά αποτελέσματα.Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο "Χαμόγελο του παιδιού".

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png6.png7.png3.png1.png5.png
Μέσα στην ημέρα:85
Μέσα στο μήνα:4153
Συνολικά:167315