Την Παρασκευή 10/6/2022 και ώρα 08.45 - 09.30 έγινε στο Σχολείο η τελετή αποχαιρετισμού των μαθητών της ΣΤ τάξηςμε την παρουσία των Γονέων των μαθητών της ΣΤ, των μαθητών και εκπαιδευτικών του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων που έδωσε ωραία δώρα και αναμνηστικά στους μαθητές.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Δέσποινα Βλαστού ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο και επιτυχημένη πορεία στο Γυμνάσιο και σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία.

Ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κοτοπούλης απευθυνόμενος στους αποφοίτους μαθητές είπε μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων τα εξής:

«Aγαπητά μας παιδιά.

Eάν μπορούσα, εάν έπρεπε να σας μιλήσω σήμερα με μία μόνο λέξη, αυτή θα ήταν «σας αγαπώ» «σας αγαπούμε».

Αυτό εκφράζει αυτά που ζήσαμε μαζί, αυτό που νιώθουμε για σας και αυτά που αισθανόμαστε αποχαιρετώντας σας.

Είναι συγκινητική η στιγμή για το σχολείο και συμβολική για τους μικρότερους μαθητές που παρακολουθούν την τελετή.

Η ζωή συνεχίζεται. Η λύπη του αποχωρισμού συνδυάζεται με τη χαρά της νέας πρόκλησης για κάτι ανώτερο και κάτι σπουδαιότερο για μία συνέχεια η οποία θα φέρει νέες εμπειρίες: νέους μαθητές, νέους εκπαιδευτικούς, νέα αντικείμενα, νέες γνώσεις.

 

Αγαπητά μου παιδιά

σας ζητώ να θυμάστε τα λόγια των Δασκάλων σας και τον Κανονισμό του Σχολείου μας και να κουβαλάτε μαζί σας τις αρχές που μαζί βάλαμε σε αυτόν.

Γιατί εφαρμόζοντας τις αρχές αυτές στο γυμνάσιο, και καλύτερα θα περάσετε, και ασφαλέστερα, και κοινωνικότερα και ομορφότερα.

Αγάπη, συνεργασία, σεβασμός, ισοτιμία, διάλογος, ενσυναίσθηση, αλληλοβοήθεια,συνεργασία, συγχωρητικότητα, θάρρος, ειλικρίνεια, σεβασμός, ομαδικότητα, αρμονική σχέση με τον θεό τον εαυτό σας και τους άλλους, εύ αγωνίζεσθαι, αποφυγἠ κάθε μορφής βίας και επιθετικότητας, είναι μερικές από αυτές τις αρχές.

Τα λάθη σας να μη σας καταβάλλουν, αλλά να είναι αφορμή βελτίωσης και προόδου.

Να αγαπάτε και να σέβεστε τους γονείς σας και να τους μεταφέρετε την αλήθεια για όλα όπως πραγματικά είναι, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.

Να συγκρίνεστε μόνο με τον εαυτό σας κι όχι με τους άλλους γιατἰ η σύγκριση με τους άλλους φέρνει ανασφάλεια, ζήλεια, μοναξιά. Κάθε μέρα να βελτιώνεστε σε κάτι έστω και ελάχιστο.

Για να μη στενοχωριέστε, να αποφεύγετε όσους και όσα χωρίζουν και διασπούν την ενότητα που συμπορεύεται με την αλήθεια.

Να έχετε κριτικό λόγο

Για να μπορείτε να σκέφτεστε κριτικά, πρέπει να διαβάζετε. Να αφιερώνετε με μέτρο  χρόνο  στο Internet στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που συχνά δεν έχουν κανένα σημαντικό νόημα να δώσουν. Δεν βοηθούν στην πραγματική επικοινωνία αλλά στην παράλληλη μοναξιά.

Το διάβασμα, η Μελέτη και βιβλίων εντός και εκτός του σχολείου αυξάνει την απόδοση του δείκτη νοημοσύνης, σας κάνει εξυπνότερους, σας κάνει ικανότερους σας κάνει πιο έτοιμους να κρίνετε, να μπορείτε να καταλάβετε, τι γίνεται στην πολιτική, στον πόλεμο, στην ιστορία, στην κοινωνία, στην επιστήμη, ώστε να μην είστε συρόμενοι.

Αρκετοί θα ήθελαν να έχετε λιγότερη δυνατότητα να κρίνετε την πραγματικότητα. Εμείς όμως θέλουμε κάτι άλλο ανώτερο: θέλουμε να είστε εσείς οι αυριανοί ελεύθεροι πολίτες.

Για αυτό να έχετε στο νου σας τα λόγια του Αριστοτέλη που αποτελούν το σύνθημα του Σχολείου μας: «Δεν γνωρίζουμε την αλήθεια αν δεν έχουμε γνώση της αιτίας»

Με τον τρόπο αυτό θα γίνεστε έτοιμοι αργότερα να αναλάβετε ευθύνες στην οικογένεια στην κοινωνία στην πολιτική στον πολιτισμό στην επιστήμη με θετικά αποτελέσματα.

Αγαπητά μας παιδιά.

Το σχολείο μας, το σχολείο σας, θα παραμένει το  δικό σας σχολείο. Όποτε θέλετε να περνάτε να βλεπόμαστε , να συναντιόμαστε, όπως όλα τα παιδιά που πήγαν στο Γυμνάσιο.

Σας αγαπούμε.

Καλή συνέχεια, καλή δύναμη, καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους σας».

 

Ακολούθως ο Δ/ντής   ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων για την υποστήριξη του Σχολείου, το ενδιαφέρον και την αγάπη προς αυτό που κάνουν, τον χρόνο που αφιερώνουν και  την αθροιστικά θετική παρουσία τους στη σχολική μας Κοινότητα σε διακριτό ρόλο συνεργασίας σε μια δύσκολη για όλους εποχή και συγκυρία όπου ο διάλογος, η σύνθεση και η αλληλοκατανόηση αποτελούν πολύτιμο ζητούμενο, ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία και χαρά.

  

Οι μαθητές της ΣΤ αποχαιρετούν τους συμμαθητές τους 9ο Δημοτικό Πάτρας Γλαράκη 10 06 2022

 

.

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png3.png0.png6.png9.png6.png
Μέσα στην ημέρα:29
Μέσα στο μήνα:728
Συνολικά:230696