Την  Παρασκευή  3/4/2015  οι μαθητές του ΣΤ1  και ΣΤ2 φύτεψαν στην αυλή και τον κήπο του σχολείου  αειθαλή δέντρα (που πρόσφερε γονέας του σχολείου μας), τα οποία  «υιοθέτησαν»  και ανέλαβαν να φροντίζουν.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση του Δ/ντή του σχολείου, έσκαψαν λίγο καθένας ανοίγοντας μικρό λάκκο, τοποθέτησαν το κάθε δέντρο, πάτησαν το χώμα, έβαλαν πασσάλους στήριξης, έκαναν πρόσδεση, έριξαν λίπασμα, πότισαν  τα δέντρα  και ανέλαβαν να τα ποτίζουν μια φορά την εβδομάδα. Στη διαδικασία συμμετείχαν και φοιτήτριες του ΠΤΔΕ που κάνουν τις πρακτικές τους στο σχολείο.

Παράλληλα οι μαθήτριες  του ΣΤ1  με τη βοήθεια της δασκάλας τους, περιποιήθηκαν τις τουλίπες που είχαν φυτέψει  και καθάρισαν  το σχολικό κήπο από πεσμένα φύλλα και κλαδιά.

Η δράση συμβάλλει  στην αισθητική και ποιοτική  βελτίωση του σχολικού υπαίθριου χώρου, στην αύξηση του πρασίνου  και στην εξοικείωση των μαθητών με την φύτευση και περιποίηση των δέντρων  και των φυτών  και εντάσσεται στο πλαίσιο του «Κοινωνικού σχολείου» στο θεματικό άξονα «Αισθητική στα σχολεία».

 

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png3.png2.png3.png6.png7.png
Μέσα στην ημέρα:19
Μέσα στο μήνα:612
Συνολικά:232367