Την  Τρίτη  14/10/2014 στο πλαίσιο υλοποίησης της  1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» με θέμα «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»  έγινε   εντός του διδακτικού ωραρίου  εκπαιδευτική επίσκεψη των  μαθητών όλων των Τάξεων στο ΤennisClub  «NIKH»  στην Εγλυκάδα, με τη συνοδεία όλων των  Εκπαιδευτικών και  του Δ/ντή του Σχολείου.

Εκεί πραγματοποιήθηκαν με  τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/τριών, αθλητικές δραστηριότητες (βόλει, ποδόσφαιρο, τένις) κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορός. Την επιμέλεια των αθλητικών δραστηριοτήτων είχε ο εκπ/κός Φ.Α Σωκράτης  Δημητρόπουλος.

Προηγουμένως  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο από όλους  τους εκπαιδευτικούς και το Δ/ντή του Σχολείου ενημέρωση - συζήτηση με τους μαθητές πρώτα στην ολομέλεια  και ύστερα  κατά τάξεις,  για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. μέσα από κείμενα, έγινε  προβολή ταινίας με σχετικό περιεχόμενο, κατασκευή πανώ «όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» από τους μαθητές της ΣΤ ΄ Τάξης, ενώ οι μαθητές των τάξεων ζωγράφισαν σχετικά με το θέμα αυτό.

H  δράση εντάσσεται  στο πλαίσιο  του Κοινωνικού Σχολείου και στους  θεματικούς άξονες  «Αθλητισμός»  και  «Πρόληψη Βίας» 

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png3.png4.png4.png8.png
Μέσα στην ημέρα:1
Μέσα στο μήνα:970
Συνολικά:223448