Τη Δευτέρα  2/10/2017  στο πλαίσιο της 4ης  ημέρας  Σχολικού  Αθλητισμού  πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι παρακάτω αθλητικές δράσεις σε συνεργασία από κοινού με το συναυλιζόμενο 8ο Δημοτικό Σχολείο  με τη συμμετοχή όλων των μαθητών των 2 σχολείων με μεικτές ομάδες μαθητών από τα 2 σχολεία στο πλαίσιο της ανάδειξης των αξιών της συνεργασίας, ισοτιμίας, ευγενικής άμιλλας και της βιωματικής προσέγγισης συγκεκριμένων αθλημάτων.

Οι δράσεις έγιναν  με την επίβλεψη της εκπ/κού Φ.Α. Κωστούλας Σερέτη  σε συνεργασία με το Δ/ντή και τους εκπαιδευτικούς του 9ου Δημοτικού Σχολείου  και την  την εκπ/κό Φ.Α και τον Δντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

Tη σημασία της κοινής αυτής συνεργατικής δράσης τόνισαν ο Σχολικός Σύμβουλος 6ης Π.Ε Αχαίας Παναγιώτης Καραγιάννης,και οι Δ/ντές των 2 σχολείων Νίκος Κοτοπούλης και Γιώργος Τσαγγάρης.

Το πρόγραμμα των δράσεων ήταν το εξής:

08.20-09.40:

 Παιχνίδια στο προαύλιο με μπάλες ανά 2 τάξεις και των 2 σχολείων (Α-Β,  Γ-Δ, Ε-ΣΤ) σε μεικτές ομάδες μαθητών 8ου-9ου , εκ περιτροπής, με θεατές τους  μαθητές των υπόλοιπων τάξεων.

10.00-13.00:

Bιωματική προσέγγιση των αθλημάτων Πινγκ-πονγκ, Σκάκι, Βόλεϊ, Μπάντμιτον, Τάε κβο ντο, σε ισάριθμες γωνιές όπου  πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις των αθλημάτων από ειδικούς και γυμναστές, τις οποίες  επισκέφθηκαν κατά σειρά, συμμετέχοντας σε αυτές,  οι μαθητές των τάξεων καθώς και διαθεματική σύνδεση των αθλημάτων με τα σχολικά μαθήματα στις αίθουσες των τάξεων και στην αίθουσα Η/Υ.

  

 

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png8.png1.png0.png7.png0.png
Μέσα στην ημέρα:56
Μέσα στο μήνα:2139
Συνολικά:181070