Οι μαθητές της Ε΄ Τάξης παρουσίασαν  με  επιτυχία  τη Δευτέρα 6/6/2016  στο Ρωμαϊκό  Ωδείο, συμμετέχοντας  σε δίκτυο  σχολείων,  σπονδυλωτή θεατρικήπαράσταση  με θ?μα τη  «Μόμο» του Μίχαελ Εντε.   

Η διασκευή  του έργου έγινεαπό τους μαθητές, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Σοφίας Ριζογιάννη, Νίκου  Παπαδόπουλου και της  εκπαιδευτικού Θ. Α.  Μαριάννας  Ξυνή στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος  με  τίτλο «Περιδιαβαίνοντας με τη Μόμο σε θέατρα και συναισθήματα»,που υλοποίησαν,  Τη  μουσική  επιμελήθηκε  ο  εκπαιδευτικός    μουσικής  Δημήτρης  Τζαβάρας.   

Η  υπόθεση του έργου: Η Μόμο το παιδί με τη μεγάλη φαντασία και το σπουδαίο χάρισμα να ακούει, καταφεύγει στα ερείπια ενός αρχαίου θεάτρου μιας μικρής πόλης, με καλούς και αυθεντικούς ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν αξίαστα μικρά, σημαντικά πράγματα της ζωής.

Ώσπου μια μέρα συμβαίνει κάτι αναπάντεχο: Ένας Γκρίζος κύριος από τη Χρονοτράπεζα προτείνει την εξοικονόμηση χρόνου και  όλα αλλάζουν και τρέχουν. Θα καταφέρει η Μόμο να φέρει πίσω το χαμένο χρόνο στους ανθρώπους;

Τη σκηνή  με το  Γκρίζο κύριο από τη Χρονοτράπεζα  ερμήνευσαν με επιτυχία οι μαθητές της Ε΄Τάξης του σχολείου μας αναδεικνύοντας με το δικό τους τρόπο την ανάγκη του ανθρώπου για ποιοτικό χρόνο μέσα στον οποίο θα δημιουργούνται  αληθινές και αυθεντικές ?αγαπητικές  ανθρώπινες σχέσεις, τις οποίες καταστρέφει η εμπορευματοποίηση του χρόνου.

Oι μικροί ηθοποιοί καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό που είχε γεμίσει το θέατρο.

Η δράση εντάσσεται  επίσης  στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου στο θεματικό άξονα  «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πρόληψη Βίας, Ρατσισμός»  και «Αισθητική στα σχολεία».

 

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png3.png1.png5.png9.png5.png
Μέσα στην ημέρα:1
Μέσα στο μήνα:674
Συνολικά:231595