Στο  πλαίσιο των ενδοσχολικών δράσεων της  Ομάδας Δράσεων Πρόληψης (Ο.Δ.Π.), για την  αντιμετώπιση της σχολικής βίας» ολοκληρώθηκε στις  30/5/2016 το πρόγραμμα  2/ωρων  εκπαιδευτικών   επιμορφωτικών συναντήσεων  των μελών ΟΔΠ  Ριζογιάννη Σοφίας και Πεγιάζη  Ουρανίας με τους μαθητές κάθε τμήματος και τάξης παρουσία του δασκάλου-ας της τάξης -εντός του διδακτικού ωραρίου στα κενά τους  και με αναμόρφωση προγράμματος- στην αίθουσα  Η/Υ.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος  οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν με κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους στην πρόληψη, αποφυγή, και αποτροπή της ενδοσχολικής βίας (αξιολόγηση προϋπάρχουσας γνώσης, ομαδοσυνεργατική μέθοδος, σχολιασμός βίντεο, εικαστικές απεικονίσεις, συναισθηματική προσέγγιση, ευαισθητοποίηση για τα βιώματα του άλλου κ.ά).

Η  δράση  έγινε με τη  συνεργασία  των μελών της  ΟΔΠ  Νικόλαου Κοτοπούλη, Άννας Κόττα, Σοφίας Ριζογιάννη και Ουρανίας  Πεγιάζη και του Σχολικού  Συμβούλου 6ης  Π.Ε. Αχαΐας  Παναγιώτη Καραγιάννη.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων έκανε σύντομη παρέμβαση απευθυνόμενος  στους μαθητές στους μαθητές για  τη το θέμα της  ενδοσχολικής βίας  ο επικεφαλής ΟΔΠ   Νικόλαος Κοτοπούλης.

Η δράση εντάσσεται  στο πλαίσιο των οδηγιών του Υ.Π.Π.Ε.Θ για τη δράση των μελών ΟΔΠ  και  στο πλαίσιο  του Κοινωνικού Σχολείου στο θεματικό άξονα  «Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png3.png0.png6.png9.png6.png
Μέσα στην ημέρα:29
Μέσα στο μήνα:728
Συνολικά:230696