Πραγματοποιήθηκε στις 7/6/2022  στην αίθουσα παρουσιάσεων του σχολείου μας, ενημέρωση των μαθητών της ΣΤ1 τάξης για την ψυχολογικοαισθητηριακή συνειδητότητα  των μαθητών που μεταβαίνουν από το προεννοιολογικό στο μεταεννοιολογικό στάδιο ανάπτυξης, από την Ψυχολόγο Κατερίνα Κουτρούκη σε συνεργασία με το δάσκαλο της τάξης Ανδρέα Ανδρουτσόπουλο.

Την Παρασκευή 20/5/2022, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο 5/ωρου περιπάτου σε τρεις χώρους - Ρωμαϊκό Ωδείο, Δασύλλιο και Κάστρο- συνδυασμένο με παιχνίδι, το 2ο μέρος της 6/ωρης ενημέρωσης των μαθητών της ΣΤ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών ΣΣ Γεώργιος Γλαράκης, σχετικά με τις ανησυχίες που απασχολούν τους μαθητές πριν τη μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (Το 1ο 3/ωρο μέρος της ενημέρωσης έγινε εντός του Μάιου στο χώρο προβολών – παρουσιάσεων του σχολείου).

Τα θέματα που απασχόλησαν τις 2 τρίωρες ενημερώσεις των μαθητών σχετικά με τις ανησυχίες τους πριν τη μετάβαση στο Γυμνάσιο ήταν:

  • καινούργιο σχολικό περιβάλλον
  • σχέσεις με τους μαθητές του σχολείου
  • δημιουργία νέων φίλων
  • σχέσεις με τους εκπαιδευτικούς
  • σχέσεις με το άλλο φύλο
  • κλίκες ανάμεσα στους συμμαθητές
  • περιθωριοποίηση
  • προσωπική ασφάλεια (π.χ. επιθετικότητα από μεγαλύτερα παιδιά- προσωπική στάση-αντιμετώπιση)
  • προσωπική στάση σε παραβατικές συμπεριφορών συμμαθητών.
  • προσωπική στάση σε βίαιες   συμπεριφορές συμμαθητών προς άλλους συμμαθητέςνέες απαιτήσεις μάθησης
  • ποσότητα της διδασκόμενης ύλης

Tην Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε.  του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Καμαριανός και συζήτησε με τους μαθητές του ΣΤ1 στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων  για τη σχέση της εκπαίδευσης με την  επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας.

Ασχολήθηκε με θέματα όπως η επιστήμη, η εργασία, η  οικονομία, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι μορφές επιχειρηματικότητας  και εμπορίου, κάνοντας διάλογο με τους μαθητές. 

Την Παρασκευή 23/10/2020  οι μαθητές της Γ1 τάξης στο πλαίσιο δράσης  Φιλαναγνωσίας διάβασαν  αποσπάσματα  από βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας , ανακοινώνοντας στο τέλος στην ομάδα  μια "εικόνα  από αυτά που διάβασαν,   στο χώρο του Δασσυλίου  στη σκιά του μικρού ελαιώνα που είναι κρυμμένος μέσα στο  πευκόφυτο δασάκι, ακούγοντας τους ήχους των πουλιών. 

Περπάτησαν σε μονοπάτια του δασσυλίου, παρατήρησαν  τα διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών, έπαιξαν σχοινάκι , έφαγαν το πρόγευμά τους , και κατόπιν  περπάτησαν περιμετρικά μάσα στο Κάστρο...

Την Τρίτη 13/10/2020  οι μαθητές της Ε2 τάξης,  την  Τρίτη  20/10/2020  οι μαθητές της ΣΤ τάξης και τη Δευτέρα 26/10/2020  οι μαθητές της Ε1  τάξης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο ανακαινισμένο πρόσφατα από το Δήμο Πατρέων Καταφύγιο  κάτω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων και στην έκθεση  αντικειμένων και φωτογραφιών από την Κατοχή και την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς που λειτουργεί  στο χώρο.

Την ξενάγηση στους μαθητές σε δυο διαδοχικές ξεναγήσεις (όριο 9 μαθητές ανά ξενάγηση)  έκανε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα  Γεροπαναγιώτη  (Ε2)  και ο   Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης (ΣΤ1,ΣΤ2, Ε1).

Είναι ένας εντυπωσιακός χώρος (χωρητικότητας 300 ατόμων) με ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα που παρατίθενται, που αναφέρεται  σε  πλευρές από την ιστορία της πόλης, κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση.

Το Καταφύγιο βρίσκεται διπλα από τις σκάλες που ενώνουν την πλατεία Υψηλών Αλωνίων  με τον πεζόδρομο Τριών Ναυάρχων. Εκεί  υπάρχουν δύο πόρτες...

Tην Πέμπτη 15 Οκτωβρίου οι μαθητές της Δ τάξης και τη Δευτέρα 26 0κτωβείου οι μαθητές της Ε1 τάξης  πραγματοποίησαν οικολογικές -περιβαλλοντικές δραστηριότητες   στο φυσικό Περιβάλλον του Κάστρου και του Δασυλλίου, παρατηρώντας και καταγράφοντας  τα διαφορετικά είδη  και τις  αποχρώσειςτης πλούσιας χλωρίδας. 

Oι μαθητές στη συζήτηση και ανταλλαγή εντυπώσεων που έγινε κάτω από τα πεύκα  στην ερώτηση τι αισθάνθηκαν στη 2/ωρη περιήγηση ανέφεραν μεταξύ άλλων: ελευθερία, ηρεμία, ευδιαθεσία, χαρά, γαλήνη....

Πραγματοποιήθηκε  στις 16/9/2020  στο χώρο του σχολείου ενημέρωση  των μαθητών των τμημάτων Α, Β, Δ, ΣΤ1,ΣΤ2 για τον Covid- 19 και τη χρήση της μάσκας  από την αιματολόγο, επιμελήτρια Α´ Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Μαρία Λίγκα. Σε επόμενη μέρα θα ενημερωθούν και οι μαθητές των άλλων τμημάτων.

Η γιατρός εξήγησε αναλυτικά σταους μαθητές  τη σωστή χρήση, της σωστής μάσκας, ανέλυσε τον τρόπο μετάδοσης του covid19, ιεράρχησε τα μέτρα προφύλαξης του ΕΟΔΥ  και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών.

Σαν γιατρός σχολίασε  ως  αποτελεσματικό μέτρο προφύλαξης την μετωπική διάταξη των θρανίων  σε καθένα από τα οποία κάθεται διαγωνίως σταθερά 1 μαθητής, όπως διαπίστωσε στις τάξεις που μπήκε. 

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png3.png2.png4.png3.png0.png
Μέσα στην ημέρα:13
Μέσα στο μήνα:675
Συνολικά:232430