Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου και με στόχο τη διαθεματική προσέγγιση – γνωριμία σημαντικών εκκλησιαστικών μνημείων της πόλης, οι μαθητές όλων των τάξεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών του σχολικού συγκροτήματος «Γεώργιος Γλαράκης» με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου, πραγματοποίησαν την  Πέμπτη 5/12/2019  εκπαιδευτική –προσκυνηματική επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Ανδρέα. 

«Ξεναγός» τους ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος...

εκμαιεύοντας τις υπάρχουσες γνώσεις των μαθητών μέσα από διαλογική συζήτηση και ερωτήσεις κρατώνταςαμείωτο το ενδιαφέρον τους, παρουσίασε με απλά και παραστατικά λόγια τη ζωή και το έργο του Αγίου Ανδρέα, την ιστορία του παλαιού και του νέου ιερού Ναού και του παραπλήσιου αγιάσματος.

Οι μαθητές/τριες προσκύνησαν την Κάρα, το Σταυρό, τον τάφο και τμήμα του χεριού (δύο δάκτυλα) του Πολιούχου και πήραν την ευχή του Μητροπολίτη ο οποίος ευγενικά και φιλόξενα έδωσε σε όλους ως ενθύμιο μικρή εικόνα του Αγίου, δίπτυχο ενημερωτικό έντυπο για τον Άγιο Ανδρέα, και για το σχολείο ωραία εικόνα του Αγίου σε ξύλο.

Ο Δ/ντής του σχολείου Νίκος Κοτοπούλης, ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων και της σχολικής κοινότητας, τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο γι αυτή την ιδιαίτερα τιμητική και ωφέλιμη για τους μαθητές του 9ου Δημοτικού ενημέρωση - διδασκαλία.

Η υποδιευθύντρια Εύη Μαλακάση πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο ως αναμνηστικό Χριστουγεννιάτικη κάρτα που έφτιαξαν μαθητές της Ε΄ τάξης και αντίγραφο χειροτεχνίας μαθήτριας της Ε ΄ τάξης του σχολείου μας το 1938 ενώ οι μαθητές ευχαρίστησαν το Σεβασμιώτατο για την ανταπόκρισή του στο αίτημά τους με ένα θερμό χειροκρότημα.

Ήταν μια ευχάριστη σημαντική εμπειρία για όλους.

 

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png9.png8.png2.png7.png4.png
Μέσα στην ημέρα:45
Μέσα στο μήνα:3345
Συνολικά:198274