Στο πλαίσιο του εορτασμού  της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσιάστηκε με  επιτυχία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, το θεατρικό δρώμενο «ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ» με πρωταγωνιστές τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Οι μαθητές ερμήνευσαν τους ρόλους τους στις  εναλλαγές των σκηνών  με θεατρικότητα  και αμεσότητα, χαρίζοντας στιγμές συγκίνησης, γέλιου  και περισυλλογής σε συνδυασμό με την ωραία  μουσική  συνοδεία της χορωδίας του σχολείου (τραγούδι και μουσικά όργανα) και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον  του πολυπληθούς ακροατηρίου.

Συντελεστές της παράστασης ήταν οι δάσκαλοι Σοφία Ριζογιάννη και Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος (γενική επιμέλεια), οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής Νίκος Τσαλαπάτης (διδασκαλία για τη θεατρική ερμηνεία - απόδοση  του δρωμένου), Μουσικής Δημήτρης Τζαβάρας (πιάνο, διδασκαλία τραγουδιών-διεύθυνση χορωδίας), Φυσικής Αγωγής Σωκράτης Δημητρόπουλος (διδασκαλία χορού) και Μιχαλοπούλου Tζέφη (εικόνων προβολής -ήχος).

Το έργο  ήταν βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη   «Το μεγάλο μας Τσίρκο» σε διασκευή των εκπαιδευτικών του σχολείου Σοφίας Ριζογιάννη και Νίκου Τσαλαπάτη που  στηρίχθηκε  στο περιεχόμενο του σχολικού βιβλίου ιστορίας,  και σε άλλες ιστορικές πηγές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και οι:  Θεόδωρος Μπαρής αναπληρωτής Περιφ. Δ/ντής  Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας, Νικόλαος Μάνεσης Αναπληρ.Πρ/νος Τμήμ. Επιστημονικής ?ΠαιδαγωγικήςΚαθοδήγησης Π/θμιας Εκπ/σης  Δυτ. Ελλάδας και Παναγιώτης Καραγιάννης  Σχολικός Σύμβουλος 6ης Π.Ε. Αχαΐας ο οποίος ανέφερε ότι  όπως φαίνεται και από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν με μεγάλη αγάπη για το σχολείο, ενώ κάθε εκδήλωση που γίνεται μεταφέρει αληθινά μηνύματα που έχουν συμβολικό χαρακτήρα για κάθε επέτειο". 

Ο Δ/ντής του σχολείου Νικόλαος Κοτοπούλης αναφέρθηκε στη σημασία της ενθύμησης και  του εορτασμού των ιστορικών γεγονότων και της μελέτης της ιστορίας, για την εθνική αυτοσυνειδησία στο παρόν και στο μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία της εκδήλωσης στηρίχθηκε στην αξιέπαινη δημιουργική συνεργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών που την πραγματοποίησαν, ευχαριστώντας  τους γονείς που πρόσφεραν χειροποίητα γλυκά για όλους τους παρισταμένους αλλά και τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του «κοινωνικού σχολείου» στο θεματικό άξονα «Αισθητική στα σχολεία» και στη διαθεματική προσέγγιση.

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png3.png4.png5.png5.png
Μέσα στην ημέρα:8
Μέσα στο μήνα:977
Συνολικά:223455