"Ο Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια του'"(Πίνακας Θεόφιλου)

Την Παρασκευή 22/3/2019 έγιναν  με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου  1821 από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης:

A) 09.30-11.00: 1ο μέρος γιορτής από  τους μαθητές του ΣΤ1 - στο Σχολείο (Γερμανού 184)  με θέμα:«Η επανάσταση του 1821 στην Πάτρα – Hρωίδες του 1821» όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η ζωή και η δράση γνωστών και άγνωστων αγωνιστών της  Πάτρας που πρωτοστάτησαν στην επανάσταση της πόλης εναντίον του οθωμανικού ζυγού... 

 δρώντας στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου μας (Ταμπάχανα, συνοικία Γλαράκη, Πλατεία Ομονοίας, Πλατεία Αγίου Γεωργίου) με κεντρικό σημείο την κήρυξη της επανάστασης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου παραπλεύρως  του ρωμαικού ωδείου.

B)18.30-20.00: 2ο μέρος γιορτής από τους μαθητές του ΣΤ2 - στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο (Φωκαίας 26), με  θέμα:«Οι ήρωες του ΄21 συμβουλεύουν τους νέους» όπου παρουσιάστηκε η δράση των κεντρικών ηρώων της επανάστασης σε σχέση με το ιστορικό συγκείμενο της περιόδου εκείνης καθώς και την επίδραση και επιρροή του ξένου παράγοντα στην προ και μεταεπαναστατική εποχή.

Επίσης  το σχολείου  μας συμμετείχε  με τη σημαιοφόρο του β΄εξαμήνου στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2019.

O Δ/ντής του σχολείου ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές εκπαιδευτικούς και μαθητές των  εκδηλώσεων (των θεατρικών και της χορωδίας) για την τεκμηριωμένη ιστορική  αναδρομή και τις ωραίες ερμηνίες,αλλά  και όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο,  επισημαίνοντας τη  σημασία της ενότητας - συνεργασίας ως προϋπόθεσης κάθε επιτυχίας, τονίζοντας ότι η συνειδητή αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας συνιστά βαθιά αντιδημοκρατική  και  βίαιη  στάση και συμπεριφορά που αντικαθιστά το πρωτείο της αλήθειας με το πρωτείο της δύναμης, μια αντιμετάθεση που αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία όλων των προβλημάτων σε όλους τους τομείς στην παγκόσμια ιστορία.

Οι  συντελεστές: 

A1.¨Mαθητές ΣΤ1, σχολική χορωδία, Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος (κείμενα-ομιλία), Τζέφη Μιχαλοπούλου- Μαριάννα Ξυνή (θεατρ.διδασκαλία), Αντώνης Αριστάρχου (διεύθυνση χορωδίας), Κωστούλα Σερέτη  (διδ/λία χορού) .

Α2 : Μαθητές ΣΤ2, Νίκος Παπαδόπουλος (κείμενα-ομιλία), Μαρία Κωλέττη (κατασκευή σκηνικών),  Κωστούλα Σερέτη   (διδ/λία χορού) ., Άννα Κόττα- Μαρία Πουρνατζή (τεχνική υποστήριξη).

Ο Δ/ντής ευχαρίστησε επίσης το Σύλλογο Γονέων για την ευγενική προσφορά των επίσημων προσκλήσεων, όπως κάθε χρόνο  και τους γονείς των μαθητών τησ ΣΤ τάξης για την προσφορά του μπουφέ μετά το τέλος των  εκδηλώσεων. 

 

 

 

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png1.png7.png4.png1.png3.png
Μέσα στην ημέρα:5
Μέσα στο μήνα:1283
Συνολικά:217413