Την Παρασκευή 26/10/2018 από 08.30-09.30 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η Σχολική Γιορτή για την Επέτειο της  28ης Οκτωβρίου 1940 την παρουσίασαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης με την επιμέλεια της δασκάλας της τάξης Τζέφης Μιχαλοπούλου και τη συνδρομή των εκπ/κών Μουσικής Χρήστου Θεοδωρόπουλου και Αντώνη Αριστάρχου.Οι μαθητές με θεατρικότητα και ζωηρότητα έδωσαν μέσα από θεατρικά δρώμενα μια πρωτότυπη οπτική  της αντίστασης, του πολέμου και των κακουχιών όπως τις βίωναν τα παιδιά.

Για το νόημα και το περιεχόμενο της γιορτής μίλησε περιεκτικά η δασκάλα της τάξης Τζέφη Μιχαλοπούλου, ενώ οι μαθητές της χορωδίας απέδωσαν ωραία επίκαιρα τραγούδια με τη διεύθυνση του μουσικού Χρήστου Θεοδωρόπουλου.

Στην αρχή της γιορτής  ανακοινώθηκαν οι σημαιοφόροι και παραστάτες και καταθέτες στεφάνου των δύο εξαμήνων,  και τιμήθηκε η ελληνική σημαία  (Π.Δ. 79/2017, άρθρο 3, παρ 2α). Ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κοτοπούλης απευθυνόμενος στους μαθητές μίλησε  για τον εθνικό  συμβολισμό της σημαίας , και για τη  σημασία της ιστορικής και  εθνικής μας αυτοσυνειδησίας στο να γίνουμε  δημιουργικοί - δημοκρατικοί πολίτες του κόσμου, ισότιμοι συνομιλητές με διαφορετικούς εθνικούς πολιτισμούς και χρήσιμοι στην πατρίδα μας και στους συνανθρώπους μας. .

"Ευτυχισμένος είναι  αυτός που γνωρίζει Ιστορία" (Ευρυπίδης 400  π.Χ)

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png5.png9.png1.png9.png
Μέσα στην ημέρα:14
Μέσα στο μήνα:59
Συνολικά:225919