Την Παρασκευή 27/10/2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο Σχολείο μας η Σχολική Γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 την οποία ετοίμασαν και παρουσίασαν από κοινού μαθητές των τμημάτων Ε΄1 και Ε΄2 με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών της τάξης Aνδρέα Ανδρουτσόπουλου και Νίκου Παπαδόπουλου  - ο οποίος μίλησε για το νόημα της επετείου- με τη συνδρομή των εκπ/κών Μουσικής Δημήτρη  Τζαβάρα  και Θεατρ. Αγωγής Ράνιας Σιώμου (Ε΄1).

Μέσα από τα θεατρικά δρώμενα  με τις  επιτυχημένες θεατρικές ερμηνείες, τα ιστορικά κείμενα,τα τραγούδια της χορωδίας που αποδόθηκαν με παλμό και αρμονία οι  μαθητές έδωσαν το μήνυμα της εθνικής επετείου, μήνυμα  φιλοπατρίας,  ενότητας, συνεργασίας  και αντίστασης.

Στην τελετή της σημαίας, ο Δ/ντής του σχολείου εκφωνώντας τους σημαιοφόρους και παραστάτες τόνισε τη σημασία της εθνικής αυτοσυνειδησίας ως προϋπόθεσης για την καλή γειτονία και συνεργασία με τους άλλους λαούς.

Συμπληρωματικά με τη γιορτή, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα αναγνωστηρίου έκθεση προσωπικών πολεμικών κειμηλίων του πολεμιστή του 1940 Διονύση Ζακυνθινού, προτομή του οποίου υπάρχει κοντά στο σχολείο μας. Τα κειμήλια (όπλα, αντικείμενα, στολές, μετάλια, σημειώσεις κ.ά.) έφερε  συγγενής του πολεμιστή ο οποίος τα παρουσίασε  στους μαθητές του σχολείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png9.png3.png3.png7.png4.png
Μέσα στην ημέρα:49
Μέσα στο μήνα:1879
Συνολικά:193374