Στο πλαίσιο του εορτασμού  της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσιάστηκαν με  επιτυχία τη Δευτέρα 21 Μαρτίου το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου,τα θεατρικά δρώμενα «Η 25η Μαρτίου: μια επίκαιρη εκδοχή» (ΣΤ1)  και «Το Μουσείο των Αγωνιστών του 1821» (ΣΤ2 )  με πρωταγωνιστές τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 9ουΔημοτικού Σχολείου Πατρών.

 

Οι μαθητές ερμήνευσαν τους ρόλους τους  με αμεσότητα  και θεατρικότητα, χαρίζοντας στιγμές συγκίνησης και ιστορικής διαχρονικής μνήμης σε συνδυασμό με την ωραία  μουσική  συνοδεία της χορωδίας του σχολείου (τραγούδι και μουσικά όργανα) και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον  του πολυπληθούς ακροατηρίου.

Συντελεστές της παράστασηςήταν οι δασκάλες   Άννα  Κόττα(ΣΤ1)  Τζέφη  Μιχαλοπούλου  (ΣΤ2 ) (γενική επιμέλεια)  και  οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής Μαριάννα Ξυνή   (διδασκαλία για τη θεατρική ερμηνεία - απόδοση  των  δρωμένων), Μουσικής Δημήτρης Τζαβάρας (πιάνο, διδασκαλία τραγουδιών-διεύθυνση χορωδίας).

Την  Πέμπτη 24/3/2016  από ώρα  08.30 ? 09.40  π.μ. πραγματοποιήθηκε σε επανάληψη  η γιορτή  στο χώρο του Σχολείου.

Χαιρετισμό  απηύθυναν  ο Σχολικός  Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας   Παναγιώτης  Καραγιάννης  και ο Δ/ντής του σχολείου Νικόλαος  Κοτοπούλης  ενώ για το νόημα της γιορτής μίλησε η  δασκάλα και Υπ/ντρια του σχολείου Άννα  Κόττα.

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png3.png4.png4.png7.png
Μέσα στην ημέρα:37
Μέσα στο μήνα:969
Συνολικά:223447