Τη Δευτέρα 23/3/2015 το πρωί πραγματοποιήθηκεεντός του διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτική επίσκεψη των  μαθητών της  Γ΄2 Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου στην  Πλατεία Γεωργίου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών  Μαρίας Πουρνατζή και Κωστούλας Σερέτη όπου οι μαθητές  παρουσίασαν  δρώμενα που ετοίμασαν  με θέμα «Χίλια Μάτια Ένα Βλέμμα» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια ημέρα κατά της διαφορετικότητας και του ρατσισμού (21 Μαρτίου).

Η δράση  έγινε  στο πλαίσιο   εκπαιδευτικού προγράμματος  του  σχολικού δικτύου «Παίδες εν δράσει» ( σχολεία 9ο,16ο,35ο,45ο, Αγ.Βασιλείου) στο οποίο συμμετέχει η εκπ/κός του σχολείου μας Μαρία Πουρνατζή σε συνεργασία με το τμήμα Αγωγής Υγείας  Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας  και το Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων  Πάτρας. Oι εκπαιδευτικοί του  σχολικού δικτύου από τα άλλα σχολεία είναι: Γιάννης Πανουτσόπουλος (16ο), Σοφία Διαμαντοπούλου (35ο), Νίκος Παπαδόπουλος - Ρούλα Σωτηροπούλου ? Bέρα Ευανθία (45ο), Αραποστάθη Δέσποινα - Κοτσανά Βασιλική (Αγ. Βασιλείου). 

Οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές των άλλων σχολείων έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια (γαϊτανάκι, παιχνίδια με κίνηση, μπάλα και άλλα υλικά), σχημάτισαν λέξεις στη νοηματική γλώσσα ,  ζωγράφισαν  και έγραψαν για την αγάπη, τη φιλία τη συνεργασία που είναι λύσεις απέναντι  στο ρατσισμό  μέσα από την αποδοχή της ξεχωριστής προσωπικότητας κάθε παιδιού, κάθε ανθρώπου και το χάρηκαν πραγματικά.

Η δράση  εντάσσεται  στο πλαίσιο δράσεων για το «Κοινωνικό Σχολείο» στο  θεματικό άξονα «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πρόληψη Βίας, Ρατσισμός»

ypaideias      digi school       Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο      Saferinternet.gr

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png3.png4.png4.png6.png
Μέσα στην ημέρα:36
Μέσα στο μήνα:968
Συνολικά:223446