Ο φετινός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων λόγω των μέτρων για τον κορονοιό έγινε  ως εξής:

Tην Παρασκευή 29/1/2021 στο 1ο 2/ωρο:

  • έγιναν στις αίθουσες διδασκαλίας αφιερώματα για το εκκλησιαστικό και κοινωνικό  έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία  και  τα Γράμματα. 
  • προσφέρθηκε  στους μαθητές σε κάθε αίθουσα βασιλόπιτα σε τυλιγμένα κομμάτια με δώρο στο φλουρί ανά τμήμα από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας*
  • Το υπόλοιπο ωρολόγιο πρόγραμμα έγινει κανονικά μέχρι 16.00

To Σάββατο 30/1/2021 έγινε αρτοκλασία  στον  Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου  με παρόντα λόγω των εκτάκτων μέτρων για τον κορονοιό, μόνο  το Δ/ντή του Σχολείου.

*Σε  πρωτόγνωρες συνθήκες κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα που  πρόσφερε όπως  κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου  και του 12ου Νηπιαγωγείου. Δύο εκπρόσωποι  του συλλόγου γονέων φορώντας γάντια και μάσκες με  όλα τα μέτρα ασφαλείας πέρασαν  από κάθε αίθουσα, ευχήθηκαν τους μαθητές  και έδωσαν  στον εκπαιδευτικό κάθε τμήματος  κουτί με διπλωμένα κομμένα κομμάτια βασιλόπιτας,  και το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί. Κάθε μαθητής βάζοντας πρώτα αντισηπτικό, έπαιρνε από το κουτί το κομμάτι του.

Το ίδιο έγινε  με τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Διδασκόντων στην οποία υπήρχαν όπως κάθε χρόνο κομμάτια για το σύλλογο διδασκόντων του δημοτικού , το σύλλογο διδασκόντων του νηπιαγωγείου,  το σύλλογο γονέων και το βοηθητικό  προσωπικό. To  φλουρί έπεσε στην εκπαιδευτικό Γαλλικών Αγγελική Φασουλή. Ο διευθυντής του σχολείου έκοψε συμβολικά μικρή βασιλόπιτα  με παρούσα αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών για το λόγο οτι έβρεχε,  και λόγω των μέτρων τα μισά τμήματα έκαναν διάλειμμα στις αίθουσες ενώ τα υπόλοιπα επιτηρούσαν οι εφηνερεύονται  στο στεγασμένο μέρος του προαυλίου.

Εκτός από τις ευχές για υγεία, πρόοδο , η  ευχή όλων ήταν να απαλλαχθούμε το συντομότερο από τη δοκιμασία του κορωνοιού.

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png6.png6.png2.png4.png0.png
Μέσα στην ημέρα:1
Μέσα στο μήνα:3078
Συνολικά:166240