Διάλειμμα θα βγαίνουμε  διαφορετική ώρα από το 8ο, σε ξεχωριστό μέρος του προαυλίου κάθε τάξη, Α,Β στο επάνω προαύλιο, Γ,Δ,Ε,ΣΤ στο κάτω προαύλιο.

Επειδή δεν επιτρέπονται μπάλες, θα αξιοποιήσουμε και επιδαπέδια παιχνίδια. Σε κάθε αίθουσα θα έχουμε πίνακα όπως με την μπάλα, ποια τάξη σε ποιο παιχνίδι ποιο διάλειμμα θα πάει. Αλλά με δυο βασικούς κανόνες. Θα παίζει  πάντα ένας, ορισμένο χρόνο, μέχρι να παίξουν όλοι   και οι άλλοι θα  παρακολουθούν καθισμένοι, καθένας σε μια από τις ζωγραφισμένες στο δάπεδο γύρω από το παιχνίδι πράσινες κουκίδες. Αν κάποιος θέλει να σηκωθεί ή να μην παίξει καθόλου, θα σηκώνεται και θα κάνει μία βολτούλα μέσα στο χώρο που έχει οριστεί ότι είναι ο χώρος του τμήματος. Το χρώμα του 8ου είναι το λευκό, το χρώμα του 9ου είναι το πράσινο. Στο κάτω προαύλιο δε γράψαμα για το 9ο γιατί θα δοκιμάσουμε με rotation τη χρήση όλων των χώρων.

Τώρα μπορείτε να φανταστείτε κανόνες οι οποίοι να είναι τέτοιοι ώστε, και να κρατάμε αποστάσεις και να παίζει μόνο ένας μέσα. Σκεφτείτε. Μπορούμε να φτιάξουμε καινούργιους κανόνες για τα παιχνίδια που έχουμε,  ώστε να τα αξιοποιήσουμε.

Εάν είμαστε προσεκτικοί και καθόμαστε στις πράσινες κουκίδες....

θα περάσουμε  ευχάριστα και δεν θα φέρουμε σε δυσκολία τον εαυτό μας και τους άλλους. Όποιος δεν τηρεί τους κανόνες αυτομάτως θα αποκλείεται από το παιχνίδι και θα οδηγείται μόνος σε χώρο σαν παρατηρητής.

Κατά την προσέλευση των μαθητών, πλησιάζοντας στο σχολείο, επί του πεζοδρομίου και στην είσοδο θα υπάρχουν θέσεις με πράσινο χρώμα όπου θα στέκεται κάθε μαθητής ή γονέας  όταν έρχονται πολλοί μαζί, κρατώντας  την σωστή απόσταση από τον προηγούμενο.

 

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png9.png4.png7.png3.png
Μέσα στην ημέρα:13
Μέσα στο μήνα:468
Συνολικά:229473