Την Παρασκευή 27/09/2019 στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού & Ευρωπαικής Ημέρας Αθλητισμού  οι μαθητές της Ε και ΣΤ  τάξης, αξιοποιώντας πρόγραμμα του ΝΟΠ....

πήγαν στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ όπου πραγματοποιήθηκαν  αθλητικές δράσεις και παρουσίαση από ειδικευμένους γυμναστές κατά ομάδες μαθητών τεσσάρων  ολυμπιακών αθλημάτων(κολύμβηση, ιστιοπλοϊα, υδατασφαίριση, χειροσφαίριση) κατά την οποία αναδείχθηκαν οι αξίες της συνεργασίας, ισοτιμίας, ευγενικής άμιλλας και της βιωματικής προσέγγισης των αθλημάτων. 

Την ενημερωτική εκδήλωση  διοργάνωσε Ναυτικός Όμιλος Πατρών σε συνεργασία με το Διεθνές ΚέντροΟλυμπιακής Εκεχειρίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε στους χώρους του ναυταθλητικού κέντρου του ΝΟΠ «Επ.Πετραλιάς» στην Ακτή Δυμαίων (Νότιο Πάρκο)...με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (σε συνέχεια της δράσης από το προηγούμενο έτος).

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Κωστούλα Σερέτη,Άννα Κόττα, Νίκος Παπαδόπουλος και Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος ο οποίος πρίν την αθλητική διοργάνωση, στο δρόμο προς το κολυμβητήριο  ξενάγησε  όλους τους μαθητές στο Φάρο ενημερώνοντάς τους για την ιστορία του. 

Στόχος ήταν η ενημέρωση και η υιοθέτηση του αθλητισμού ως υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και η ανάδειξη των αρχών του Ολυμπισμού ως κοινή συνισταμένη για ειρήνη, σεβασμό, ανεκτικότητα και συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν το εξής:

Πρόγραμμα Δράσεων Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού : Κολυμβητήριο ΝΟΠ
09.30-10.00 Άφιξη Μαθητών

Α. Δράσεις για τα παιδιά της  5ης 6ης Δημοτικού
10.00: Χωρισμός των παιδιών
10.30 -12.00: Δράση σε ομάδες για τους “ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ”
Στο τέλος των κύκλων προγραμματίζεται σύντομη ενημέρωση για το ντόπινγκ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΟΠ
12.00 - 12.30: Τέλος δράσεων για τα παιδιά της  5ης 6ης Δημοτικού

1ος Κύκλος “ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ”

2ος Κύκλος “ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ”

3ος Κύκλος «Χειροσφαίριση» (Hand-Ball)

4ος Κύκλος “ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ”

5ος Κύκλος “ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ”


Για την άρση βαρών θα έγινε παρουσίαση από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Χριστοφορίδη.
Η επίδειξη και ενημέρωση της κωπηλασίας έγινε με χρήση ειδικού μηχανήματος εξομοίωσης κωπηλασίας από αθλ.

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png3.png1.png5.png9.png8.png
Μέσα στην ημέρα:4
Μέσα στο μήνα:677
Συνολικά:231598