Το σχολείο μας συμμετέχει στο  Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», το οποίο υλοποιείται  από το ΙΤΥΕ Διόφαντος και  αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν,

τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί, τυπωμένο ή όχι.

 

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να φέρνουν καθημερινά ότι δε χρειάζονται από τα παραπάνω αναφερόμενα αντικείμενα ανακύκλωσης, έχοντας αφαιρέσει πλαστικά εξώφυλλα και συρματάκια συρραφής σελίδων.

 Συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας αφού το χρηματικό ποσόν που συγκεντρώνεται από το Πρόγραμμα της Ανακύκλωσης χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων που συμμετέχουν. Επιτυγχάνει την εξοικονόμηση υλικών και ενέργειας, σε μια εποχή που αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Αναδεικνύει το στρατηγικό ρόλο του σχολείου και της εκπαίδευσης σε θέματα ανακύκλωσης.

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

2.png2.png9.png5.png3.png9.png
Μέσα στην ημέρα:30
Μέσα στο μήνα:534
Συνολικά:229539