... Τερμάτισε με συναθλητή του που κατέρρευσε λίγο πριν την γραμμή τερματισμού, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του φιλοξενείται στο Κατάρ.

 Το σκηνικό ανθρωπιάς που διαδραματίστηκε στον τερματισμό μίας από τις προκριματικές σειρές στα 5.000 μέτρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Ντόχα του Κατάρ, ήταν ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, από την πρεμιέρα της γιορτής του στίβου.  

Συγκεκριμένα, περίπου 250 μέτρα πριν την γραμμή τερματισμού, ο δρομεάς από την Αρούμπα, Τζόναθαν Μπάσμπι, δείχνει να καταρρέει από την υπερπροσπάθεια.....

 Ο συναθλητής του από την Γουϊνέα Μπισάου, Μπραϊμα Σουνκάρ Ντάμπο, δίχως δισταγμό τρέχει προς το μέρος του να τον βοηθήσει και τελικά τερματίζουν μαζί… ''Eυ αγωνίζεσθαι'' ο αθλητισμός ενώνει και αναπτύσσει και καλλιεργεί, αξίες όπως η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση.

Οι φίλαθλοι από τις κερκίδες, αποθέωσαν τους δύο Αφρικανούς δρομείς και ειδικότερα τον Ντάμπο, ο οποίος λίγο αργότερα, δήλωσε: «Ήθελα απλώς να τον βοηθήσω να τερματίσει. Θεωρώ πως όλοι θα έκαναν το ίδιο»… Οι δύο δρομείς τερμάτισαν με καθυστέρηση 18 λεπτών, ωστόσο αποθεώθηκαν από τους παρευρισκόμενους στο «Καλίφα» και όχι μόνο…

  ''Eυ αγωνίζεσθαι'':

«Να έχεις εκπαιδευτεί να παίξεις δίκαια, να παίξεις καθαρά, να είσαι σταθερός, να προσέχεις τους πειρασμούς, να έχεις σεβασμό στην άποψη του άλλου, σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και αντιπάλους, σεβασμό στους φιλάθλους και στο περιβάλλον. Το χρονόμετρο μαθαίνει την αξιοκρατία, η σφυρίχτρα του διαιτητή την εμπιστοσύνη και οι κανονισμοί των σπορ τα όρια μας στην κοινωνία».

Επισκέπτες του ιστοχώρου μας:

1.png2.png1.png8.png7.png3.png
Μέσα στην ημέρα:47
Μέσα στο μήνα:3729
Συνολικά:121873